Airflow Prophylaxis master

De Airflow Prophylaxis master, voor iedereen een stralende lach!

Hiermee maken wij gebruik van een relatief nieuwe behandelmethode, de Guided Biofilm Therapy.

Voordelen van deze methode zijn:

  • bijna pijnloos;
  • betere reiniging, met name tussen de tanden en kiezen waardoor eventuele onregelmatigheden beter zichtbaar worden en er vroegtijdig ingegrepen kan worden;
  • het is een minimaal invasieve behandelmethode. Dit houdt in dat het minder schade oplevert aan de tanden en kiezen dan de reguliere behandelmethode;
  • Omdat het minimaal invasief is, kan deze methode bij iedereen worden ingezet. Denk hierbij aan implantaten, brackets (slotjes) melkgebit, vullingen en zelfs de tong en het gehemelte.

De behandeling begint met het kleuren en verwijderen van de biofilm*, tandplaque en nieuw gevormd tandsteen. Voor dit gedeelte maken we gebruik van de Airflow Prophylaxis master. Deze apparatuur werkt op luchtdruk, water en poeder (erythritol). Hierna verwijderen we gericht het tandsteen wat is achter gebleven door gebruik te maken van handinstrumentarium en/of de EMS Piezon techniek met gedesinfecteerd water op lichaamstemperatuur, waardoor de pijnsensatie achterwege blijft.

*Biofilm op de tanden is de voornaamste oorzaak van cariës en voor parodontale en peri-implantaire infecties. Parodontitis kan de kans op systemische ziekten zoals hart- en vaatziekten, ademhalingsstoornissen, artritis, of diabetes veroorzaken. Regelmatige mondhygiëne, in combinatie met professionele behandelingen houdt de biofilm onder controle, wat zorgt voor een betere mond- en systemische gezondheid.

Met de nieuwste apparatuur en laatste technieken zorgen we voor een pijnloze behandeling van uw mond en uw gebit. Onze deskundige en ervaren mondhygiënisten staan voor u klaar. U kunt rekenen op een resultaatgerichte aanpak en persoonlijke benadering.

Neem snel contact met ons op om dit geweldige gevoel, de spa voor uw mond, te ervaren.