Tarieven

Kinderen tot 18 jaar: de behandeling en het coachen van kinderen valt vrijwel altijd onder de basisverzekering. De behandeling wordt 100% vergoed door uw zorgverzekeraar.

De tarieven die wij hanteren, zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit NZA. Het is verstandig eerst naar de vergoeding bij uw verzekering te informeren. Dit voorkomt problemen achteraf. Uw behandeling is afhankelijk van de gezondheid van uw tandvlees, de hoeveelheid tandsteen, plaque en aanslag. Zonder u gezien te hebben, kunnen wij u niet meedelen wat de behandeling gaat kosten.

Ik heb geen inzicht in alle polisvoorwaarden van tandartsverzekeringen. Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor overschrijdingen van de betalingslimieten of het doen van verrichtingen die niet door uw verzekeraar zijn gedekt. Uw vergoeding hangt af van uw verzekeringsmaatschappij en de wijze waarop u aanvullend verzekerd bent. Klik hier voor de vergoedingen per zorgverzekeraar.

Uw nota
Het declareren van de rekening verandert per 01-01-2023. Wij begrijpen dat patiënten hun zorgverlener kiezen op basis van vertrouwen. Persoonlijk contact is hierin onmisbaar. Daarom versturen wij onze rekeningen direct vanuit onze eigen praktijk. Hier gebruiken we de software van Payt voor. De software maakt het voor u mogelijk om uw rekeningen terug te vinden in een persoonlijke online omgeving (hier heeft u geen account voor nodig), eenvoudig uw rekeningen met iDEAL te betalen en te communiceren met de praktijk wanneer u vragen heeft over uw rekening of een betalingsregeling wilt treffen.
 
Vergoeding van uw zorgverzekeraar Op de rekening die u van ons ontvangt staat duidelijk aangegeven welk bedrag vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, type behandeling en de voorwaarden van uw verzekeraar. Heeft u een vraag over de vergoeding van uw zorgverzekeraar? Neem dan direct contact op met uw eigen verzekeraar. 
 
De werkwijze van onze praktijk De standaard werkwijze van onze praktijk is dat wij uw behandeling eerst indienen bij uw verzekeraar. Het deel dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed brengen we vervolgens bij u in rekening. U heeft daarna 14 dagen om de rekening te voldoen. Dat kan u doen door gebruik te maken van de digitale betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL. Hebben wij nog geen of een oud e-mailadres van u, maar wilt u wel graag uw rekeningen via de mail ontvangen? Geeft uw e-mailadres dan door bij uw behandelaar.
 
Veilig digitaal Al uw persoonlijke gegevens staan in een streng beveiligde omgeving. De software van Payt is gecertificeerd (NEN7510), waardoor u er op kunt vertrouwen dat Payt adequaat en veilig omgaat met uw gegevens.